Nu este o afacere …

0
814
Puzzle

 

 

Astăzi mă adresez pentru prima dată celor care îmi trimiteți cazuri pentru sprijin financiar prin asociație, apoi mă voi adresa părinților care aleg să ne contacteze și /sau să lucreze cu mine/noi, iar la final aș vrea să adresez câteva cuvinte către voi, toți cei care donați bani, timp și /sau bunuri personale.
Dragi prieteni , cei care ne trimiteți cazuri a unor copilași bolnavi, doresc să vă mulțumesc pentru că aveți încredere în ceea ce fac eu, în ceea ce facem noi ca și asociație. Vă rog, ca să nu pierdem timp, rugați părinții să ne scrie direct.
Dragi părinți, mă adresez vouă ca și un părinte care a trecut prin traume cu propriul copil, care știe cum a fost tratat copilul ei în spitalele din România și de asemenea care știa că este urgent să apeleze la serviciile medicale a unui spital din străinătate… Vă rog, ca atunci când vorbim despre ceea ce facem și cum vă pot ajuta prin asociație, în cazul în care nu înțelegeți ceva, să întrebați până beneficiați de toate lămuririle necesare. Dacă aveți întrebări, fără să vă simțiți incomodați, le puteți trimite prin mesaj privat sau le putem discuta la telefon. Contractul (Convenția civilă) pe care ne obligă legea să îl semnăm, este conceput conform legilor în vigoare, de o avocata recunoscuta , cu drepturi și obligații. În contract se specifică tot ce putem face pentru voi, de asemenea vă scriu și ce implică acest lucru. Îl citiți, pe urmă îl semnați, pentru că înțeleg emoția de a fi preluat și ajutat printr-o asociație, precum și nerăbdarea de a începe strângerea de fonduri. E păcat însă ca apoi să apară cineva cu ochi critici și să vă întoarcă împotriva a ceea ce vă doriți. Atunci când emoțiile sunt mari, adesea nu putem rămâne rationali, … și înțeleg asta. Trebuie doar și voi să înțelegeți că nimeni nu vrea să comită fapte de înșelăciune. Nu toată lumea e rea! La telefon nu vă pot răspunde la 08:00 dimineața sau la 23:00 seara, simțindu-mă obligată moral să vă răspund doar în cazul în care insistați cu apelurile. Scopul meu este să vă ajut și sper să înțelegeți asta. Sunt o fire foarte amabilă, dar cu anumite limite, iar de foarte multe ori nu am răbdare să vă răspund la diferite ”necesități” nejustificate. Toată munca mea se regăsește pe site-ul oficial al asociației și pe pagina de Facebook a acesteia. Dacă nu vă place modul nostru de lucru sau de mine ca și persoană, să știți că sunt alte asociații mult mai mari și mult mai eficiente cu care puteți colabora. Vă doresc decizii bune și încercați să vedeți și luminița de la capătul tunelului. Eu fac totul ca la carte, conform legii, nu îmi permit greșeli și îmi asum tot ceea ce vă promit, iar uneori fac chiar mai mult decat va promit.

Banii care se aduna pentru fiecare caz in parte, ajunge direct la spitalul unde ajunge și copilul. Sau la cazurile unde necesita bunuri materiale, orteze, proteze, conform unei facturi, plătim direct către furnizori.

Toti banii merg spre spital sau pentru decont materiale sanitare medicamente…nici un leu nu trimitem in contul personal al părinților.
La final, mă adresez vouă dragi prieteni care donați și susțineți fiecare caz al acestei asociații. În primul rând doresc să vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru încrederea acordată asociației, implicit încrederea pe care o aveți în mine. De asemenea, doresc să vă mulțumesc pentru timpul alocat citirii fiecărui articol, dar și pentru timpul alocat donațiilor și urmăririi evoluției fiecărui caz. Știm că timpul este foarte prețios și nu se întoarce niciodată. Apoi doresc să vă mulțumesc pentru fiecare bănuț, produs sau serviciu donat în susținerea cazurilor noastre.

Orice asociatie se bazeaza pe o echipa care munceste pentru fiecare caz, oameni care isi dedica timpul unor cauze umanitare si care la randul lor au familii si copii de intretinut. Pentru acestia si cheltuielile curente ale asociatiei asociatia percepe un comision de 13% din totalul sumelor colectate de catre noi pentru fiecare caz in parte.

Eu nu dețin timpul necesar pentru a căuta cazuri sau pentru a lucra 8 ore pe zi, deoarece, după cum bine stiți, am un copil care are nevoie de mine. Atunci când mi-am propus sa înființez asociatia , am făcut-o cu scopul de a ajuta, însă în limita timpului disponibil. Au venit multe cazuri către noi, dar din păcate singură nu le pot face față. Drept urmare, sunt câteva persoane care mă ajută fără pretenții financiare (aici mă refer în special la membrii familiei). Pe langă aceștia, există persoane care dețin un salariu lunar, deoarece mă ajută pe partea tehnică și logistică. În zilele noastre timpul este prețios, iar nevoia de bani există pentru fiecare, așadar, nu le pot cere să lucreze gratis, cu toate că nu le plătesc suma care li s-ar cuveni în mod normal. Voluntari , din păcate, nu avem încă. Cei care au asociații cunosc foarte bine ce costuri implică, ce plăți sunt de făcut și cam cât costa să ții în viață această entitate. Vreau să menționez clar că ASOCIAȚIA NU ESTE O AFACERE PENTRU MINE, eu fac asta pentru ca știu cât e de bine să fii ajutat. E multă muncă, multe nopți nedormite , necesită atenție fiecărui mesaj, fiecărei tombole , fiecărui comentariu. Nu ma plâng , doresc doar să înțelegeți ce facem și de ce facem ceea ce facem.
Vă mulțumesc pentru atenția acordată!
Cu respect pentru toți cei care cred în noi și ne sunt alături,
Csilla,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here